Website statistieken, LetsStat X7

Annemarie Bolsius - LiverseV01

Uitgeverij Liverse
078-6316721 (T)
info(@)liverse.nl
www.liverse.nl
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Auteursportretten

Annemarie Bolsius werd in Tilburg geboren.Ze studeerde aan de Katholieke Leergangen te Tilburg in afwachting van plaatsing op de Faculteit der Letteren aan de universiteit van Tilburg,daar net gevestigd. Daarvoor deed zij een jaar de School voor de Journalistiek te Utrecht.
Het werd maatschappelijk werk gedurende 14 jaar.Inmiddels schreef zij vele korte verhalen en gedichten.In Portugal won zij een tweede prijs,wat resulteerde in het uitgeven van een boek- O Livro Vazio- ( Het Lege Boek ),dat inmiddels in de winkels ligt in Portugal.
In 2008 volgde een gedichtenbundel over kanker: Alleen in de nacht. Uitgegeven bij een klein fonds.Niet persé literaire meerwaarden zijn belangrijk, maar het aanspreken in het hart!
In 2012 verscheen Rafelranden bij uitgeverij Liverse. Korte verhalen over de ongrijpbaarheid van het leven bij het ouder worden.
Zij publiceerde verder korte verhalen en gedichten in diverse literaire tijdschriften, was gast bij AVRO en Omroep Brabant en las voor bij literaire bijeenkomsten. Het tijdschrift Plus en de Telegraaf publiceerden verhalen. Zij was mede-oprichtster van ApropoZ, een schrijverscollectief in Waalwijk. Zij gaven zelf een boek uit, waren een kweekvijver voor starters.Heden maakt zij deel uit van de Schrijverssalon te Vught. Hier vindt beoordeling plaats van het werk door columnisten en recensenten, etc.
Zij is gefascineerd door de Portugese schrijver Pessoa (o Livro do Dessosego) en zijn heteroniemen. Ook Cees Noteboom, waarmee zij een kleine correspondentie heeft, is haar favoriete schrijver.
Een kleine studie naar de Portugese fado leidde tot het zingen van fado in Alfama te Lissabon.
Zij is momenteel bezig aan haar vierde boek.


 
Dé uitgever
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu