Website statistieken, LetsStat X7

Herman Naber - LiverseV01

Uitgeverij Liverse
078-6316721 (T)
info(@)liverse.nl
www.liverse.nl
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Auteursportretten

Dichter, acteur, theatermaker Herman Naber (1947-2008) groeide op in Eindhoven en volgde de Amsterdamse Toneelschool. Tot 2001 was hij aan vele toneelgezelschappen en ad hoc producties verbonden, ook als tekstschrijver, regisseur, decorbouwer en vormgever. In 1973 was hij een van de oprichters van het Onafhankelijk Toneel, later speelde hij onder andere bij Toneelgroep Baal, Het Publiekstheater, Theater van het Oosten, RO-Theater en Toneelgroep De Appel. Daarnaast was hij te zien in televisieseries en speelde hij in enkele Nederlandse speelfilms.

In 2001 liet hij de theaterwereld achter zich en vestigde zich in Dordrecht. In de Dordtse literaire wereld was Naber een opvallende verschijning. Zijn getypte gedichten bundelde hij in prachtig vormgegeven boekjes, die hij vervolgens verkocht of weggaf. In alles wat hij deed, was hij intens en authentiek.
Bij de bundel Route naar beter verleden hoort een dvd met een gefilmd portret van Herman Naber door stadsdichteres Marieke van Leeuwen en Peter M. van der Linden. 
Dé uitgever
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu