Website statistieken, LetsStat X7

Quirien van Haelen - LiverseV01

Uitgeverij Liverse
078-6316721 (T)
info(@)liverse.nl
www.liverse.nl
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Auteursportretten

Quirien van Haelen wordt als Frits Criens jr. geboren op 22 april 1981. Hij studeerde Nederlands en geeft parttime les Nederlands in het voortgezet onderwijs.
Hij debuteert in 2001 onder het pseudoniem Quirien van Haelen in het literaire tijdschrift De tweede ronde. Daar vindt hij al snel een vaste plek. Na de succesbundel 'Vader & Zoon' (met zeer lovend voorwoord van Drs. P) die hij in 2003 samen met zijn vader Frits Criens uitbrengt, publiceert hij in 2005 bij Uitgeverij Liverse zijn solodebuut 'Testosteron'.
In 2002 neemt Quirien van Haelen deel aan zijn eerste poetry slam. Bij de Grand City Slam (de landelijke slamfinale) staat Quirien twee keer in de laatse ronde. Poetry slam trekt hem zo aan dat hij soms wel drie keer per week slamt. Om poetry slam bij het grote publiek te promoten slamt bij Spijkers met koppen, RAM, en tijdens Lowlands 2003. Poetry slam krijgt opeens landelijke bekendheid en Quirien ook. Omdat poetry slam er is om nieuwe dichters een kans te geven en niet om 'oude' aan het werk te houden, slamt Quirien nu nog enkel op speciale evenementen. In 2006 won Quirien nog de Dusseldorfse Poesieschlacht. Zijn werk werd met behoud van versvorm, rijm en metrum vertaald door Daan Doesborgh.
Tegenwoordig treedt Quirien regelmatig op bij poëziefestivals, literaire salons en op scholen. Hij was onder andere te zien bij de 'Nacht van het gedicht', 'Nacht van het Sonnet', 'Nur Literatur', 'De dag van de poëzie' en op tal van andere plekken.
In 2004 wordt Quiriens gedicht Côte d'Azur in Gerrit Komrij's De Nederlandse poëzie van de 19e, 20e en 21e eeuw in 2000 en enige gedichten opgenomen. Quirien van Haelen daarmee de jongste dichter die in de bloemlezing staat. Hiermee haalt hij de voorpagina van De volkskrant. Een korte hype volgt en hij is te gast bij PaPaul, Vara Laat, Opium Radio, Het Jongeren Lagerhuis en Goedemorgen Nederland.
Vanaf 2004 toert hij ook met de show Vers Beeld door het land. Voor deze poëzieperformance maakte animator Tijs Hendrikx stoer animatiefilms bij een aantal gedichten van Quirien.
In 2007 schrijft hij verzen voor B the change, de wereldverbeterclub van nazaten van bekende wereldverbeteraars. Ook wint hij een Limburgcultruurprijs in de catagorie Jonge Makers. Ook behaalt hij in dat jaar succes in Duitsland. In Dusseldorf wordt hij samen met Daan Doesborg onder de naam Quirien and his translating machine slamkampioen.
Naast werk voor eigen bundels schrijft Quirien ook verzen in opdracht, dat deed hij bijvoorbeeld voor MTV, MAN, BNN en Carp, MTV, EO en Meerlingmagazine.

Meer info op www.quirien.com

 
Dé uitgever
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu