Website statistieken, LetsStat X7

Thom Schrijer - LiverseV01

Uitgeverij Liverse
078-6316721 (T)
info(@)liverse.nl
www.liverse.nl
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Auteursportretten

Nadat Thom Schrijer het bedrijfsleven vaarwel had gezegd deed hij poëzie workshops bij de Stichting Kunstzinnige Vorming in Rotterdam en hij begon al snel te publiceren. Hij observeert vooral en tracht met zijn poëzie in een onderwerp door te dringen. Daarbij hanteert hij een licht gebonden vorm en zoekt hij naar treffende beelden. Hij hecht aan muzikaliteit, die eigenlijk steeds als vanzelf ontstaat.
Thom Schrijer won een aantal prijzen in Nederland en Vlaanderen. Over hem schreef de jury van de SNS-Literatuurprijs in haar rapport o.a.: 'Die nauwkeurigheid is, denk ik, typerend voor de gedichten van Thom Schrijer. Hij is nooit gewild poëtisch. Schrijer toont in al zijn gedichten een ferm vormbewustzijn, hij is vaak verrassend dubbelzinnig en buit de taal gewiekst uit. Alles wat hij in zijn gedichten waarneemt moet precies en voorzichtig worden vastgelegd om wat maar verdwijnt te bezweren.'
April 2000 verscheen zijn door Saskia Eggink geïllustreerde en vormgegeven bundel Lege Schommels, in 2001 kwam zijn tweede bundel Uitvergroot uit en in mei 2004 zag het met Saskia Eggink gemaakte kunstboek Ik krabbel en ontkom het licht. Juni 2007 kwam het kunstboek Beeldspraak tot leven met foto’s van Sigrid Boone van beelden van Joop van Nugteren en met daarbij passende gedichten van Thom Schrijer. Oktober 2009 werd zijn bundel Langs binnenpaden met meer dan 100 gedichten bij Boekhandel De Drvkkery in Middelburg gepresenteerd. En oktober 2012 volgde bij Uitgeverij Liverse de bundel Dienstdoende engelen. Hij is één van ‘De Mannen van Papier’, een groep van vier Zeeuwse dichters, een beeldend kunstenaar en een muzikant, die met elkaar een verrassend poëzieprogramma brengen. Hij woont sinds 1998 in Zierikzee (www.thom-schrijer.nl).


 
Dé uitgever
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu