Website statistieken, LetsStat X7

Wim Jilleba - LiverseV01

Uitgeverij Liverse
078-6316721 (T)
info(@)liverse.nl
www.liverse.nl
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Auteursportretten

Wim Jilleba (Dordrecht 1928) ging zich na zijn pensionering wat serieuzer dan voorheen toeleggen op het  schrijven van gedichten en korte verhalen. In 2007 verscheen zijn boek Buitenlander in vijandig land, waarin hij vertelt over zijn ervaringen tijdens de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog. In 2010 verscheen De Contra Inlichtingendienst tijdens de Koude Oorlog, gelijktijdig met de dichtbundel Het kan zo weer gebeuren, (zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereld-oorlog en als dienstplichtige in voormalig Nederlands-Indië.

In 2000 kende de redactie van de website Verhalen van Dordrecht hem de prijs voor het beste kerstverhaal toe voor zijn verhaal Junkies. In het radioprogramma Schepper en Co werd verschillende malen een gedicht van zijn hand voorgedragen. Ook publiceerde hij gedichten in de radiogids van de NCRV. Deze zijn opgenomen in de dichtbundel De tien woorden.

Wim Jilleba woont na zijn pensionering weer in zijn geboortestad. Het Eiland van Dordrecht, de stad zelf en de nabij gelegen Biesbosch vormen een belangrijke bron van inspiratie voor de dichter.


 
Dé uitgever
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu