Website statistieken, LetsStat X7

L.F. Rosen - LiverseV01

Uitgeverij Liverse
078-6316721 (T)
info(@)liverse.nl
www.liverse.nl
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Auteursportretten

L.F. Rosen (pseudoniem van Leo van der Waal, 1953) werkt bij DHL (voormalig Van Gend & Loos), en schrijft daarnaast gedichten. Na zijn eerste publicatie in De Tweede Ronde duurde het twaalf jaar voordat zijn eerste bundel Adel verscheen. Zijn debuutbundel werd genomineerd voor de Cees Buddingh'-prijs 1994.
Uit het juryrapport: 'Als zondagsdichter bij uitstek, die op de dag des Heren jaar na jaar een taalstrijd uitvecht, zet Rosen zijn paradoxale geloofsbelijdenissen ongelovig voort, geeft ze, bijna onwennig af en toe, de ruimte in lange, maatvaste versregels, onorthodox rijmend, doordesemd met de onverwachtste, concrete beelden en woordspelingen die in wat onwrikbaar vast leek te zitten een bres slaan.'
Zijn tweede bundel, Al het aardsch geluk, kreeg een nominatie voor de VSB Poëzieprijs 1996.
Inmiddels publiceerde Rosen vijf bundels: Adel (1994), Al het aardsch geluk (1995), Onhandig hart (1998), Brandhaarden (2000) en Doorwaadbare plaatsen (2004).

Les-stof is de zevende dichtbundel van L.F. Rosen. Uitgeverij Liverse is trots L.F. Rosen te kunnen verwelkomen in de Bordeauxreeks.

Victor Schiferli schreef over hem:
Aan de ene kant van het spectrum heb je dichters die vinden dat de wereld versplinterd is en dat ze daarom versplinterde poëzie moeten schrijven. Aan de andere kant dichters voor wie poëzie een taaluitbarsting is, die in buurtcentra ter wereld wordt gebracht. En ergens in het midden van de Nederlandse poëzie bevinden zich dichters die gedichten schrijven tegen elke trend of stroming in, over wie je helaas te weinig hoort. Zo’n dichter is L.F. Rosen (1953)...

en

Poëzie bereikt een klassiek niveau als een dichter regels schrijft die uit één stuk zijn, zo solide dat ze uit elkaar vallen als je ze probeert te parafraseren. Elk woord staat precies op de goede plaats, en het effect is maximaal. De poëzie van L.F. Rosen is vol van zulke regels.


 
Dé uitgever
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu