Website statistieken, LetsStat X7

Alleen - LiverseV01

Ga naar de inhoud

Alleen

Alleen in de nacht
Annemarie Bolsius
ISBN 978 94 92519 49 8
Paperback - 68 blz. € 9.95 (excl. verzendkosten)

Alleen te bestellen via onze site of verkoop@liverse.nl

Annemarie schreef destijds deze bundel (in eigen beheer) na het overlijden van haar zuster. Deze uitgave is een herziene versie.
Deze bundel beschrijft de woorden van de nacht, als je alleen bent. Alleen met je aangekondigde einde.
Het zijn niet de opgewekte woorden van de dag: “je komt er wel weer bovenop - ze kunnen zoveel tegenwoordig - je bent altijd zo sterk geweest - binnenkort zijn er wellicht nieuwe middelen - je redt het nu ook wel - misschien valt het wel mee.”
Dat doet het echter niet, want de artsen geven je geen later meer. De woorden van de dag zijn goedbedoelde woorden. Maar ze kunnen je niet meer troosten, want dat later is dichterbij dan mensen om je heen kunnen weten. Je weet dat je nog een paar maanden hebt, een half jaar, een jaar misschien.
Je resterende tijd met de nachten waarin je eenzaam met je gedachten ligt, met je onzekerheden en verscheurende angst.
Waarin niets meer positief kan zijn, dan slechts de hoop dat je nog kunt leren te sterven met een glimlach op je lippen.
De woorden in deze bundel willen een arm slaan om een angstig mens, en om degene die het dichtst bij je staat. Zonder vals optimisme. Het zijn woorden van voorbij zijn. Het zijn gedachten die toegelaten mogen worden. Die gedacht worden.

Alleen. In de nacht.

Annemarie Bolsius
Terug naar de inhoud