Website statistieken, LetsStat X7

Verwacht - LiverseV01

Ga naar de inhoud

Verwacht

Verwacht

I.v.m. de coronacrisis is het nog onduidelijk wanneer betreffende titels gepresenteerd worden.


Poëzie - Bordeauxreeks


Rijpe velden van vrolijkheid (nr. 59) - Truus Roeygens

Truus Roeygens (1964°) is een schrijver uit Vlaams-Brabant.

 
In 1995 verscheen haar roman Sneeuw draagt geen vruchten bij Querido in Amsterdam. Rijpe velden van vrolijkheid is haar poëziedebuut. In de bundel zijn 42 gedichten ondergebracht in 4 hoofdstukken voorafgegaan door een intieme bespiegeling over angst tegenover vrolijkheid. Tien gedichten in de bundel verschenen eerder in Het Liegend Konijn (in 2018 en in 2020) en in twee bloemlezingen van de Turinggedichtenwedstrijd (in 2018 en 2019). Daarin won ze met Kleine nullen van Celsius in 2019 nog de tweede prijs.


Seinpost (nr. 58) - Rogier de Jong

Seinpost, de tweede bundel van Rogier de Jong, speelt zich niet af op Scheveningen en is ook niet per se zeewaardig, ondanks enkele Zeeuwse gedichten. De titel verwijst naar het verlangen van de dichter om poëtische signalen uit te zenden in een prozaïsche wereld.
Met argeloze verbazing beziet De Jong de dingen zich heen, om ze vervolgens op rake, onverbloemde wijze binnenstebuiten te keren en zo hun fenomenologische ziel bloot te leggen.
Hij doet dat op zo’n aanstekelijke manier, dat je zelf ook de neiging krijgt om met andere ogen naar je omgeving te kijken en daarin de kleine wondertjes te ontdekken die je tot dusver waren ontgaan.
‘Door de uitstekende, pretentieloze en ironische uitvoering een erg prikkelend gedicht’, aldus de jury van de Turing-poëziewedstrijd over het gedicht Waarom ik van spoorwegen houd.

Poëzie


Het overwogen woord - Ans Bouter (selectie en vertaling)

Een selectie van bekende en minder bekende prachtige lyrisch gedichten van Engelse en Amerikaanse dichters.
Poëzie van Spenser, Marlow,  Raleigh, Shakespeare, Pope, Blake, Wordsworth, Blake, Browning, Longfellow, Dickinson, Rossetti, Hardy, Housman, Kipling, Yeats, McCrae, Frost, Teasdale, Millay en Auden.
Deze bundel (548 pagina's) bevat zowel de Engelse als de Nederlandse tekst.

Proza

De verwoesting van Brussel - Willem M. Roggeman  
Zoals in de politieke wereld de grenzen tussen waarheid en leugens steeds meer worden verdoezeld zo heeft de schrijver Willem M. Roggeman in de roman “De verwoesting van Brussel” de grenzen tussen de concrete werkelijkheid en de verbeelding met opzet uitgewist.  Hij beschrijft heel nauwkeurig en waarheidsgetrouw straten en sommige gebouwen in de Europese hoofdstad, maar hij bevolkt deze met verzonnen personages.
Sommige gebeurtenissen in deze roman zal de lezer herkennen als overeenstemmend met de vrij recente actualiteit, maar zij worden ervaren door een personage met een intrigerende fantasie die de lezer als een hallucinerende uitbeelding zal ondergaan en die hem verward en geschokt zal achterlaten.

Wijngroen  - Gerard Bouma & Jan vd Geer
Intercom monologen tussen twee heren. Vragen, verwondering, bizarre ingevingen en verrassende zekerheden doemen op tijdens deze monologen.
Zij passeren goed hoorbaar de revue.
Elke week zijn de auteurs deelgenoot van elkaars
verhelderende inzichten, onverwachte ontmoetingen,  bekentenissen en boeiende vergezichten.
Dit boek is voor lezers die glim willen lachen om verwenwoorden en die bij schurende en prikkelende zinnen gaan flonkeren als een gepoetste kogel.
Intercommonologen. Een nieuw genre wordt ingeluid. Een waardige plaatsvervanger voor overmatig alcoholgebruik of het gedurende bloedhete dagen achterlaten van baby’s en honden in afgesloten auto’s.
Luister naar de stem uit de intercom, luister goed naar het inkomend bericht. Het vertelt het verhaal van deze dag.


Talent op drift - Linda Wouters

Het levensverhaal van David Rodriguez. De Amerikaans-Dordtse zanger


De tuin van Demeter - Cees Fuik

Deze vehalenbundel is het debuut van Cees Fuik.

Van A tot Z - Lieven VandenKerkhoven
Ook deze vehalenbundel is een debuut van deze Gentse professor

Putain, putain - Dick Gebuys
Een nieuwe bundel verhalen en belevenissen van deze Limburgse veel schrijver

Verhalen en bespiegelingen van het  Perengenootschap - Wim van Pelt
Verhalen en commentaren van deze lokale Zwijndrechtse politicus
Terug naar de inhoud