DG-Carnisse - Liverse Book 2023

Ga naar de inhoud

DG-Carnisse

Beschrijvingen
Carnisse / Welten
ISBN 978-94-92519-68-9
Paperback - Blz. 312 - € 19.95

Binnenkort verschijnt dit leuke keerboek  bij. Van de ene kant geopend allerlei verhalen over het leven en de wereld dichtbij en ver af, vanuit Welten bekeken waar Dick Gebuys woont, van de andere kant van het boek hetzelfde maar dan vanuit Rotterdam, vanuit de wijk Carnisse in Charlois waar hij opgroeide.
Verhalen met een sterk autobiografische inslag.
Op de rand van de werkelijkheid, maar dan dus wel vanuit zijn ogen bekeken.
Ook zijn oude school van het Charloise Lyceum aan het Nachtegaalplein en Sintermeerten komen er regelmatig in voor. Maar hij schrijft ook over zijn Chinese kapper van vroeger en zijn Turkse kapper van nu. Of over de fietsenstalling van Hub Kurvers in Heerlen en de avonturen op en rond de lagere school aan de Carnissesingel in Carnisse.
Het boek wordt in twee van zijn thuiscafés gepresenteerd (die natuurlijk ook in het boek figureren): in Café Teerling bij Bianca en Harold in Welten en Café De Ooievaar  bij Peter en Mary (en Hunt) op Oud-Delfshaven.
Later, op de Reünie van 21 september, leest hij ook uit eigen werk in het gebouw van dat Charloise Lyceum / SG Hugo de Groot en daar zal dit boek zeker een belangrijke plek bij krijgen.

Uitgeverij Liverse
Selma Lagerlöferf 8
           3315 AP  Dordrecht

078-6316721


info@liverse.nl
Terug naar de inhoud