Website statistieken, LetsStat X7

Hongerklop - LiverseV01

Ga naar de inhoud

Hongerklop

‘Dit is het werk van een echte dichter,’ zei Mario Molegraaf tijdens de presentatie van Het eindigt zomaar ergens, het poëziedebuut van Eric de Rooij in het voorjaar van 2015. Drie jaar later komt De Rooij met zijn tweede bundel. In Hongerklop draait het om die momenten in het leven waarop alles stilvalt, ‘als in je hart de hongerklop slaat’. De dichter zwerft door zijn jeugdjaren in Hilversum, keert terug naar het klooster van Lilbosch, en reist van Amsterdam naar Taiwan. Maar hij gaat ook mee in de vele levensverhalen van bewoners in verpleeghuizen. De gedachte dat de mens een knooppunt van relaties is, vormt de basis voor zijn werk als geestelijk verzorger én als dichter.
 
De poëzie in Hongerklop is zintuiglijk en concreet, balanceert tussen hard en teder, hoop en ontluistering, lichaam en geest.

 
 
geen millimeter scheidt ons
 
in tijd of ruimte
 
leg je hoofd maar neer, hoor
 
jouw hartslag in mijn lies.
 
 

Sinds 2010 is de Bordeauxreeks thuishaven voor vele dichters. Met Hongerklop verschijnt het vijftigste deel.
 
 
Eric de Rooij (1965) studeerde geschiedenis en humanistiek. Zijn poëzie publiceert hij onder meer in Tijdschrift Geestelijke Verzorging (TGV) en Ballustrada. Recensies schrijft hij voor TGV en de website Literair Nederland.
Terug naar de inhoud