Website statistieken, LetsStat X7

Reisimpressies - LiverseV01

Ga naar de inhoud

Reisimpressies

Reisnotities

"Wie veel reist kan veel verhalen" luidt het gezegde, maar of verhalen over telkens hetzelfde uitzicht net zo boeien als de perikelen van een reiziger die géén toerist wil zijn en dan ook weinig aandacht schenkt aan het bekende maar des te meer aan wat anderen over het hoofd zien, valt te betwijfelen.
Een open oog voor eigen malligheid, vrolijke verwondering zonder veroordeling en speelse invallen die over elkaar heen buitelen zorgen voor een af en toe hilarische reisbeleving.

Spaans dagboek

Omdat weinig zo vervelend is dan een verloren liefde vlak voor Kerstmis, besluit de auteur zo snel mogelijk de grootste afstand tussen hem en de feestdagen te nemen die op dat moment voorhanden is.
Een Spaans eilandje lonkt, hier komen drie eindes tezamen: het einde van de toenmalige wereld van Columbus, het einde van een liefde en het einde van een jaar. Feestdagen zonder feest, rijkelijk vloeiende drank en in eenzaamheid wakker worden: ver weg is dat beter te verdragen dan thuis af te zien in verplichte vrolijkheid met familie.
Maar het noodlot laat zich niet ontmoedigen, en de auteur moet ervaren dat zijn nieuwe start niets anders is dan een uitgestelde prolongatie van malheur.
Terug naar de inhoud